23. juuli 2009

Maasika-valge shokolaadikook



Nagu ikka pean katsetama järgi kõik Ragne tehtud koogid...mis parata, nii isuäratavad nad on ja alati on mul ka 100% õnnestunud.

Põhi:
200 g kaeraküpsiseid
1 sl suhkrut
1 tl kaneeli
75 g võid

Kuna mul oli kodus vaid 150 gr. küpsiseid, siis panin ka 20 gr vähem võid.

Kate:
400 g maasikaid
50 g valget šokolaadi
2 muna
1 dl suhkrut
25 g võid
0,5 dl vett
1,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Purustasin kaeraküpsised peeneks segasin juurde suhkuru ja kaneeli. Sulatasin või ja kallasin küpsisepurule. Segasin ühtlaseks massiks ja panin küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm läbimõõduga koogivormi. Maasikad, olid sellised väiksemat sorti, mistõttu panin tervelt koogi peale ja nii, et maasikas-maasikas kinni oli. Lõikasin peale peened valge shokolaadi laastud.

Vahustasin mikseriga toasoojad munad ja suhkur. Sulatasin potis või, lisasin vee ja lasin korraks keema tõusta. Jahutasin veidi (kuna unustasin jahu ja küpsetuspulbri segada) ning seejärel lisasin munavahule. Viimasena lisasin jahu ja küpsetuspulbri - segasin korralikult läbi ja valasin katte maasikatele-shokolaadile peale. Panin ahju 35 min 175 kraadi juures ja lasin ahjus ka jahtuda. Õhtul maitseme koos naabritega, seni vaatan vesise suuga pealt kooki...mis näeb välja üliahvatlev.

Tänud, Sulle, kallis Ragne retspeti jagamast.

Kommentaar maitsest: Lõikasin eile koogi lahti...põhi-maasikad-kate maitsed olid tasakaalus, parasjagu magus ja mahlane, mitte kuidagi lääge. Põhja juures tõi kaneelimaitse meelde tsipake talve, kuigi õues oli vägagi soe, selline õhtuse glögi joomise hetk tuli meelde. Kui nüüd veidi kiruda, siis ainult iseennast - esimese ampsu järel ei meeldinud mulle nende kaeraküpsiste maitse, mida kasutasin (Digestive), ent mida amps edasi, seda paremaks läks. Naabrinaise kommentaar oli - nende tükid said kohe otsa ja super nagu alati. Sinu retseptid õnnestuvad alati...ahjaa arvestades seda, et naabrilapsed ei tohi süüa valget suhkrut - asendasin mina valge suhkru pruuniga ... ja erinevust nagu ei paistagi. Kuna mu kallis mees pugis eile liiga palju, siis suuri vaevu õnnestus mul talle säästa 1 tükk kooki, et saaks ka maitsta - aihtus õhku ja puru sõid meie kuldsed koerad

1 kommentaar:

Ragne ütles ...

jään kindlasti ootama maitse-kommentaare:)