10. veebruar 2009

Kummituse küpsised




Lugesime õhtul pojaga Karupoeg Puhhi ajakirja ja seal oli kummituse küpsiste retsept...peale vaadates tundus veidi kahtlane, no, kes paneb 50 gr. vanillisuhkrut küpsistesse...aga mine tea võibolla on õige. Igal juhul poja täna seda retsepti üles ei leidnud ja otsustasin katsetada miskit mälusopist ja panin nimeks "kummituse küpsis"
Vaja läheb järgnevaid aineid:
200 gr. võid või margariini
2 dl suhkrut
2 muna
1 sidruni riivitud koor
1 spl küpsetuspulbrit
6 dl jahu
shokolaadi (mõrudat)

Toa soe või vahustada suhkruga. Lisada üks haaval munad - jätkad vahustamist. Seejärel lisa riivitud sidrunikoor (mina kasutasin spetsiaalset koorimisnuga, mis annab mõnusalt peenikesed viilud ja paraja pikkusega ka), võid lisada tahtmise korral ka mandlilaaste, shokolaadi ja rosinaid - mida hing ihkab. Sega hoolikalt läbi. Seejärel lisa jahu ja küpsetuspulbri segu. Sega kõik kokku ning pane plaadile pisikesd pätsikesed, ürita teha kummituse kujulised. Kaunistuseks peale shokolaadisilmi (meil neid kodus ei olnud, seega ajasime läbi tavalise mõruda shokolaadiga, mille eelnevalt tükeldasin ja poja aitas silmad ja ninad paika seada.
Ahi soojenda eelnevalt. Küpsiseid küpseta 175 kraadi juures ca 15-18 minutit - sõltuvalt sellest kui krõbedaid soovid. Meie tegime 2 plaaditäit - ühed heledamad, teised kuldpruunid. Maitsesid krõbedad...hmmmm + hea tee.

Lapsel oli tõeliselt heameel, kiitis, et kellegi emme ei ole nii tubli, et teeb seda, mis laps tahab ja just nii nagu laps tahab...eks see haigus ole üks imeline asi...siis muutub poja eriti komplimentide rohkeks.

Ja nüüd hakkame maiustama...

Kommentaare ei ole: