3. juuni 2009

Shokolaaditort



Täna on poja sünnipäev ja sel puhul tulevad meile ... külalised - sedakorda siis sugulased, esmajärjekorras ikka vanaema-vanaisa. 
Valmistan shokolaaditorti - seda, mis ikka ja jälle pärit Ragne blogist. Neelud juba käivad.
Sõpradele lisan omapoolse retsepti
Põhi: 
110 gr tumedat shokolaadi (mina panin Kalevi mõru ja Nurri)
150 gr mahe talu võid
1,75 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Panin või ja shokolaaditükid sulama madalale kuumusele, sulata ja jahuta maha. Sel ajal segasin ühes kausis kokku: jahu, küpsetuspulbri ja soola. Teise kaussi lõin 3 muna ja alustasin vahustamist, kui olin juba ilus valge vaht tulnud - lisasin suhkru ja vanillisuhkru. Jätkasin vahustamist ja niristasin hulka sulanud ja jahtunud shokolaadi ning kõige viimases järjekorras kuivainete segu. 
Nüüd asetasin lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaberi ja teise - keeksivormi - vormi samuti küpsetuspaberi. Suurema osa taignast valasin lahtikäiva koogivormi põhja...natukene panin keeksivormi (ca 2 dl)...ja siis eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 15 minutiks küpsema. Võta välja ja jahuta vähemalt 30 minutit. 
Täidis:
600 gr. mascarponet
3 dl suhkrut
3 spl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
2 dl vahukoort
50 gr tumedat shokolaadi


200 gr mascarponet vahustada miksriga, lisa 1 dl suhkrut ja 3 spl maisitärklist, jätka vahustamist, lisa 200 gr mascarponet ja jätka vahustamist, lisa veel järgmised 200 gr mascarponet ja jätka vahustamist. Lisa ülejäänud 2 dl suhkrut ja 1 tl vanillisuhkrut. Mikserda - lisa üks haaval munad ja mikserada. Viimasena lisa vahukoor - mikserda segi. 


Sulata shokolaad ja selle hulka lisa ca 2 dl valget täidist. Sega segamini. 

Tordi valmistamine:

Pudista väiksemas keeksivormis olnud põhi tordi põhjale. Vala peale valge täidis, kata ühtlaselt. Seejärel nirista peal shokolaaditäidis. Terava noaga joonista ringe, 8-id, et mõlemad kihid seguneksid. Pane ahju ca 1 tunniks 180 kraadi juures. Lasin küpseda 35-40 minutit ja seejärel katsin koogi peal fooliumiga, et liiga tumedaks ei läheks. Ahjus kerkib päris korralikult. 

1 kommentaar:

Ragne ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.