20. juuli 2009

Kastmed


Grillisime liha ja selle kõrvale tahaks ju miskeid kastmeid, et liha pehmet maitset millegagi veel ergutada. Kuna mõte tuli ootamatult - siis kastmed segasin kokku kodus leiduvatest ainetest.

Apelsini-ingveri kaste
võtsin 1 dl apelsini-marmelaadi, kuhu segasin hulka peeneks hakitud ca 3 cm pikkuse ingverijuure ja sulatasin kastrulis ühe suure supilusikatäie võid ja lasin madalal kuumusel veidi kokku keeda - hmmmmmm maitses väga häääääää.

Sinepi-küüslaugukaste
2 spl inglise sinepit (sinepiseemnetega)
2 spl hääd valgeveini äädikat
3-4 küünt peeneks hakitud küüslauku
veidi suhkrut, soola - maitse järgi ikka
ja lõpuks oliiviõli ca 2-3 spl. Sega kõik korralikult vispliga kokku.
Sellest kastmest kujunes meie pere vaieldamatu lemmik, mille naabrinainegi katsetamiseks ettevõttis.

Tomati-sibulakaste
haki 2 tomatit peeneks - lase sõelal nõrguda, et üleliigne vedelik eemalduks
haki 1 punane sibul ime-peeneks ja lase 1 spl veiniäädikas marineeruda veidi aega
haki maitsrohelist hulka - minul leidus murulauku, rohelist sibulat, tilli ja basiilikut - panin peoga igast sordist veidike - segasin läbi koos sortsu oliivõliga. Selline hea värske amps koos lihaga, eriti pärast sinepi-küüslaugu ampsu.

Hääd isu

Kommentaare ei ole: