Töise naise argised asjatamised köögis... lihtsad katsetused ja reisidelt korjatud maitsed...
20. juuli 2009
Kastmed
Grillisime liha ja selle kõrvale tahaks ju miskeid kastmeid, et liha pehmet maitset millegagi veel ergutada. Kuna mõte tuli ootamatult - siis kastmed segasin kokku kodus leiduvatest ainetest.
Apelsini-ingveri kaste
võtsin 1 dl apelsini-marmelaadi, kuhu segasin hulka peeneks hakitud ca 3 cm pikkuse ingverijuure ja sulatasin kastrulis ühe suure supilusikatäie võid ja lasin madalal kuumusel veidi kokku keeda - hmmmmmm maitses väga häääääää.
Sinepi-küüslaugukaste
2 spl inglise sinepit (sinepiseemnetega)
2 spl hääd valgeveini äädikat
3-4 küünt peeneks hakitud küüslauku
veidi suhkrut, soola - maitse järgi ikka
ja lõpuks oliiviõli ca 2-3 spl. Sega kõik korralikult vispliga kokku.
Sellest kastmest kujunes meie pere vaieldamatu lemmik, mille naabrinainegi katsetamiseks ettevõttis.
Tomati-sibulakaste
haki 2 tomatit peeneks - lase sõelal nõrguda, et üleliigne vedelik eemalduks
haki 1 punane sibul ime-peeneks ja lase 1 spl veiniäädikas marineeruda veidi aega
haki maitsrohelist hulka - minul leidus murulauku, rohelist sibulat, tilli ja basiilikut - panin peoga igast sordist veidike - segasin läbi koos sortsu oliivõliga. Selline hea värske amps koos lihaga, eriti pärast sinepi-küüslaugu ampsu.
Hääd isu
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar