24. juuli 2009

Sealiha marinaad

Me oleme katsetajad ja liha grillime erinevates variatsioonides ikka ja jälle...Sedakorda siis võtsin meie kohalikust lihapoest ca 1,2 kg kaelaliha, eemaldasin kamara ja n.ö. rupskisemad tükid (neid küll eriti ei olnud aga mõne leidsin piiga rõõmuks, kes tahtis koertele midagi magustavat anda). Lõikasin parajalt suured ja mõnusad tükid - jätsin ootele seniks kuni segan kokku marinaadi.

Hakkisin peeneks 1 suure valge sibula.
Purustasin küüslaugupressiga 7-8 küünt küüslauku
Lisasin veidi soola ja värskelt jahvatatud pipart
ning viimaks panin Santa Maria liha küüslaugu-ürdi maitseainet ja tsipa Vahemere maitseainet.
Kõige lõpuks sortsu õli, segasin läbi ja panin liha hulka - segasin veelkord läbi....ning siis teatas piiga, et tahaks emme abiline olla ja mul tuli mõte, et võiks lisada ka veidi musti sõstraid - saatsin piiga kausikesega neid korjama. Kõige lõpuks purustasin piiga korjatud mustad sõstrad ka marinaadi ja liha hulka.

Panin külmikusse ootele...õhtul kui kaasa töölt naaseb - hakkame grillima - siis näeb pilti ka...ja lihale lisaks tuleb seekord mustasõstrakaste...retsepti ma veel mõtlen - teen sellest, mis kodus leidub - poodi ei viitsi minna.

Kommentaare ei ole: