14. august 2009

Semu 11 sünnipäevatort



Ma ei tee ainutl inimestele kooke/torte ... iga-aastaseks traditsiooniks on saanud ka koerte sünnipäevade tähistamine, kuhu kutsutud koera kasvataja ja lähemad koera sugulased...need on isegi lähedasemad vahel kui veresugulased. 
Tordi valmistasin eelmisel päeval. Selleks kasutasin lambalihakrõbinaid, mida leotasin vees, kuhu pehmenemisel lisasin hapukoort ja kodujuustu...lasin veidi tõmmata ja lisasin veidi puljongis leotatud zelatiini. Seejärel esimene kiht tordialusele, järgmiseks kihiks lihakonserv ja kõigepealmiseks kihiks taaskord krõbina-kodujuustu segu. Lõpetuseks panin tordile viinerid ja kaunistasin südamekujuliste koeraküpsistega ning viimistluseks, et asi ikka korralikult koos seisaks - valasin peale puljongi-tarretise. 
Koertele maitses...Semu sõi rahulikult nagu ikka, ent Robin imes tordi endasse nagu tolmuimeja...1-2-3 ja läinud oligi. Sel õhtul koerad rohkem süüa ei saanud.
Kingitusi toodi ka...Vanamees Semu sai pullipeenise, mängupalli, kuivatatud seasabasid ja sea kõrvu...lisaks veel maitsvaid koera küpsiseid...kõike korraga ei saa...nii, et kingituste söömist jätkub nädalaks. 

1 kommentaar:

Katja ütles ...

Tort koerale, huhh milline fantaasia ja isuäratav väljanägemine. Kui mul murdja kasvatamine märgataval määral vilja hakkab kandma, siis kokkan su retsepti järgi oma elukale preemiaks koogi.