23. märts 2010

Shokolaadi-tshillikook

Alustuseks on vajalik varuda 2 väiksemat sorti kaussi ja 2 suuremat kaussi.
1 etapp - väiksemasse kaussi pane
160 gr röstitud mandlite ja pähklite segu - purusta peenikeseks pulbriks
lisa seejärel 2 spl jahu ja 2 spl suhkrut - sega läbi

2 etapp - suurem kauss
sulata kuuma veevannis 200 gr võid ja 400 gr shokolaadi, jahuta

3 etapp - varu 2 kaussi, eralda 6 muna valged ja kollased
lõika 1 punase chillipipra kaun pooleks, puhasta seemnetest ja haki peeneks.
(ära pärast seda näppe silma/ninna topi, vaid pese käed hoolikalt puhtaks)

Vahusta vispliga munakollased, lisa neile 0,5 dl jahutatud kanget kohvi, 1 tl vanillisuhkrut, 0,25 tl mandliekstrakti, ja 1 tl soola. Sega läbi. Seejärel sega hulka I etapi mandli-suhkru-jahu segu, 2 etapi sulatatud shokolaad, chillipipar ja 0,25 tl kaneeli. Sega läbi.

4 etapp - vahusta munavalged kõvaks vahuks ja seejärel lisa 0,5 dl suhkrut ja vahusta veel 1-2 minutit. Sega ettevaatlikult segu kaussi nr.3 - sega õrnalt läbi.

Vala saadud tulemus 24 cm läbimõõduga koogivormi, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga ning pane eelkuumutatud ahju 175 kraadi juurde 45 minutiks.

Lase vormis jahtuda ca 1-1,5 tundi ning seejärel tõsta külmikusse jahtuma vähemalt 3-4 tunniks või parem üleöö...seejärel kaunista vahukoore ja mandlilaastude ning igasugu mõnusate ainetega - vastavalt maitsele....

kuna kook veel küpseb ahjus, näeb pilti homme.

Kommentaare ei ole: