23. veebruar 2009

Porgandikook

Meie pere vaieldamatu lemmik ja tervislik ka.
Poja kommentaar, et emme, Sinu, porgandikook on maailma parim ja palju parem kui vanaema tehtud - mida veel tahta.
Igal juhul oli seis selline, et poest ostetud porgandid panid lapsed lõuna ajal nahka, suutsin päästa vaid 1 porgandi, õnneks oli kapis veel eelmisest korrast jäänud porgandeid.







Alustan sellest, et varu 3 erineva suurusega kaussi.
I etapp
5-6 porgandit - koori ja riivi peene riiviga porgandid.
lisa hulka 1 dl õli või sulatatud margariini

II etapp
4 dl jahu
2 tl soodat
2 tl küpsetuspulbrit (mina panin kuhjaga lusikad)
2 tl vanillsuhkrut (samuti kuhjaga)
Sega kõik korralikult läbi.

III etapp
Kõige suuremas kausis vahusta 4 muna 3 dl suhkruga
Vahusta korralikult ja kaua, et iga suhkrutera ümber jõuaks tekkida piisavalt õhumulle - siis kerkib hästi ning oluline on, et munad oleksid toa soojad.

IV etapp
Vala porgandi-õli segu munavahu hulka. Sega läbi. Seejärel lisa jahu ja teised kuivained. Sega läbi.
Ahi on eelkuumutatud. Määri lahtikäiv koogivorm õrnalt õliga ja puista põhjale ja äärtele riivsaia. Pane tainas vormi ja ahju 175 kraadi juurde ca 50 minutit kuni 1 tund küpsema. Mina küpsetasin tunni jagu, sest kasutasin väiksemat vormi (24 cm).

Lase korralikult jahtuda...ning lõika siis sööjatele lahti. Lapsed ja mees sõid ning kiitsid, mina lisasin oma tükile veel apelsini toormoosi...taevalik nauding koos hea Yorkshire teega, mis loomulikult serveeritud piimaga ;o)
Hääd katsetamist

Kommentaare ei ole: