25. märts 2009

Feta-juustuga küpsetatud kana ja hurmaad



Kiire ja kerge õhtusöök

Vaja läheb 2 kanafileed, 1 väike pakk hapukoort ja 150 gr fetajuustu (kasutasin basiilikuga fetat, Eesti mahetoodang)
Kanafileed rullisin üle taignarulliga, maitsestasin ainult pipraga. Hapukoore hulka lõikasin väikesed fetajuustu tükikesed - segasin läbi. Panin veidike oliivõli ahjuvormi põhjale, asetasin fileed vormi, valasin üle hapukoore ja fetajuustu seguga ning 200 kraadi juures ahju küpsema ca 30-40 minutit. Asetasin keskmisele siinile.

Alumisele siinile asetasin ahjupanni, millele lõikasin juurikad: porgandid, porru, paprika, varsseller. Juurikad valasin üle oliivõli ja vahemere ürtide seguga. Lõhn oli vapustav, porgandeid lasin veidi aega tõmmata õli-maitseaine segus. Küpsesid sama kaua kui kana. Segasin aegajalt juurikaid.





Inspiratsiooni sain Thredahlia blogist.
Lõikasin hurmaadel kaaned maha, õõnestasin koorimisnoaga sisu välja. Sisu hakkisin kahvliga peenemaks, kuna hetkel ei ole pehmeid hurmaasid saada, ent ahjus tegemiseks sobivad kõvema koorega hurmaad suurepäraselt. Ühele osale hurmaadest panin lisaks veidi mascarponet, mandlilaaste, veidi vanillisuhkrut ja tilgake konjakit. Teisele osale panin kohupiimakreemi, kuhu lisasin tsipa rosinaid, vanillisuhkrut ja mandlilaaste. Toppisin täidise hurmaade sisse ja ahju küpsema, lasin 200 kraadi juures küpseda ca 13-15 minutit, kuna koor oli kõvem .... maitsesid taevalikult.

Kogu köögis toimetamine, sh. ettevalmistus võttis aega alla tunni.

Kommentaare ei ole: