20. aprill 2009

Küpsetasin leiba

....Näib nagu ei oleks ma vahepeal üldse köögis toimetanud ;o)

Eile küpsetasin leiba...nagu presidendiproua. Õnnestus, kuigi mees arvas, et oles võinud veidi vähem suhkrut panna - eks siis järgmine kord olen targem ja nii iga kord õpin miskit uut. Eriti mõnus oli panna peale soolast võid ja võtta esimene amps sooja leiba - mmmmmm mõnus. ei taha mingeid veksleid välja jagada - näib, et meie pere ostab tulevikus poest kõike muud v.a. leib...saiaga on selline lugu, et seda peaks küpsetama igal hommikul, n.ö. värsked kuklid...aga kas see saab olla eesmärgiks omaette.

Üldjuhul küpsetan igal nädalavahetusel miskit magusat perele. Sedakorda siis rullbiskviiti. Pean endale tunnistama, et seekord pingutasin jahuga üle...ei olnud nii pehme kui tavaliselt. Arvasin, et kui on tegemist hiigelmunadega, võiks panna kuhjaga jahu aga võta näpust, tuleb ikka nii panna nagu tavaliselt, küllap ei sõltu rullbiskiviidi puhul pehmuse aste munade suuruse ja jahu vahekorrast - olgu see mulle õppetunniks. VAhele panin Esko talu imelist mahe-kohupiima, mille segasin maasikatoormoosiga - milline imeline värv - roosa.

1 kommentaar:

Ragne ütles ...

täitsa nõustun, kodutehtud leib on nii hea!